TAV tuo markkinoille uuden vetopalkkimalliston

TAV tuo markkinoille uuden vetopalkkimalliston

Moduuliyhdistelmien mitta- ja massamuutokset ovat tuoneet uusia vaatimuksia raskaiden ajoneuvoyhdistelmien vetolaitteisiin. TAV vastaa näihin tarpeisiin tuomalla kevään 2023 aikana markkinoille uuden TAV-vetopalkki- ja sivulevymalliston, jossa on kaksi päätuotelinjaa.

Vetopalkki B200 soveltuu erityisesti varsinaisille perävaunuille sekä keveämmille Dolly-yhdistelmille, mutta kuitenkin aina 80 tonnin yhdistelmämassoille.
HD-sarjan vetopalkki B220 täyttää B200 vetopalkin kohdalla mainittujen vaatimusten lisäksi raskaiden keskiakseli- ja Dolly-vaunujen vetämiseen asetetut vaatimukset. Tämä koskee kaikkia eri versioita ja kokoluokkia nyt ja pitkälle tulevaisuuteen. B220 vetopalkki soveltuu jopa 90 tonnin yhdistelmämassoille.

Uuden sukupolven TAV-vetopalkeissa suunnittelun lähtökohtia ovat olleet keveys ja kestävyys. Ensin mainittua on toteutettu uudistamalla vetopalkin mallia ja rakennetta sekä käyttämällä edistyksellisiä materiaalivalintoja. Uudet palkit on kantattu yhdestä levystä ja keskivahvike kiinnittyy nyt pulttiliitoksella. Hitsaamattoman rakenteen ansiosta pintakäsittely ulottuu kaikkialle tasalaatuisena, mikä estää korroosiota.

Vetopalkkien lisäksi myös merkki- ja mallikohtainen sivulevyvalikoima on uudistettu. Suunnittelu on tehty yhteistyössä autovalmistajien ja alan muiden toimijoiden kanssa.
Uusien vetopalkkien ja sivulevyjen tyyppihyväksynnät mahdollistavat myös viimeisimpien määräysten mukaisen TAV750 taka-alleajosuojan asentamisen ja käyttämisen yhdessä näiden kanssa.

Tuotteiden myynti ja asiakastoimitukset käynnistyvät maaliskuun 2023 aikana. Kestävänä ja luotettavana tunnetulla TAV-vetolaitevalikoimalla on Avainlippu-merkki, mikä kertoo tuotteiden korkeasta suomalaisesta valmistusasteesta.